Välkomna

Älskar livet, både i med och motgångar hur knäppt det än må låta, men motgångar är utmaningar som får en att växa om de bemöts rätt.
Jag har inget precist bestämt syfte längre med denna bloggen annat än att använda den för att ge utlopp för vad det än må vara när det än må vara., men jag älskar att skriva och detta är ett sätt att få utlopp för det samtidigt som jag kan dela med mig av mina stora intressen här i världen.
Det handlar då om bla fotografering och måla, men framförallt det mediala/mediumskap och ockulta, tarot och annan spådom, andar och änglar, reinkarnation, tidigare liv, healing osv
Psykologi och kriminologi kommer säkert också komma upp eftersom även det är något jag brinner för.
Av det som är mer "författarakrivet" så kommer en del saker har kopplingar till mig och är bara skrivna för att jag vill skriva och andra är helt uppdiktade och vissa lite mix. Inte kommer ni få veta var som är vad heller, det förblir min hemlighet ;-)
Tveka inte att maila med frågor eller ämnen ni tycker är intressanta eller vad det ju kan vara. Är bara att antingen kommentera eller maila till följande adress; sagaliten.blogspot.se@hotmail.com
Kom gärna med synpunkter på det ni läser eller bara lämna ett litet fotavtryck :-)
// Må väl allihopa

(PS. hittar du under presentation ;-) DS.)

tisdag 5 april 2016

Ett nytt sätt att möta livet... för den som vill ;-)

Jag har hållit på att följa en 21-dagars meditations erfarenhet, som Oprah Winfrey hållbar i, där det nu nyss varit inne på dag 1 vecka 2 och dagens tankeord lyfte en sak som jag kände att jag ville lyfta ytterligare. Inte bara något att reflektera lite över under en dag utan det lockar att ha som målsättning att göra denna sak till lite av en centerbit i det liv jag håller på att skulpturer runtomkring mig här och nu.

Redan från årets start, eller redan innan årets start visste jag att 2016 kommer bli ett väldigt bra år och den känslan har jag haft länge, men tidigt efter årsskiftet har jag vetat att i år kommer vara en förändringens år för mig på många sätt.

Små kurser i healing och medialitet och lägger fokusen på de bitarna. 
Samtidigt mer stimulerande och roliga saker som föreläsningar och teater och sånt roligt.
Börjat måla lite smått igen. Och skriva lite bland annat här på bloggen... 
Försöker helt enkelt göra livet mer givande och stimulerande och ta mig tid till sånt som är viktigt för mig. Och givetvis finns nära och kära med på listan, men de fanns där redan innan det är bara lite refokus på den biten.

Men nu ska jag inte svamla bort hela orsaken till detta inlägget, den där nya saken som på ett väldigt lätt sätt inför ett nytt sätt att möta livet.
Hur då undrar du säkert nu när jag svamlat om allt utom just det, så jag ska komma till saken nu :-)


En enkel fråga ska tillföras varje morgon.
Undrar vilka nya möjligheter idag kommer bjuda på?
Och detta med ett nyfiket leende på läpparna.
Och visst kommer det finnas tillfällen som man bara vill spy på det, men det kanske är då det är lite extra viktigt att använda de där nyfikna ögonen och kanske hitta något litet att lägga uppmärksamheten på för en stund, om det så skulle vara att leta nya figurer i mönstret i badrumsgolvet eller vad det kan vara. Och framförallt, påminna sig själv att det är bara jag som förlorar på om jag går och inte mår bra.

Insikten kom inte bara som en blixt från en klar himmel. Och inte heller kanaliserar vilket ALLT är i mediala världen (nä skämt å sido men mycket saker som jag senare fått veta varit bara vanligt skrivit om än med viss inspiration som kanske var från andra sidan så kallar man det kanaliserat så att alla ska tro att det är från andevärlden, men allt är inte kanaliserat på riktigt. Ett ord som tyvärr missbrukas och förstör för de fall där det faktiskt är kanaliserat, men nu tillbaka till ämnet.)

Barn tittar på praktiskt taget allt med storögd förundran, så när vi inte längre gör det vad var det egentligen som hände? De menar att vi tränar hjärnan att ignorera det vanligt och bekanta, där varje två lika dagar är mer lika än olika.
Undran kommer alltid från ett nytt perspektiv eller en ny uppfattning, och denna undran bleknar lätt vid repetition. Allt som behövs för att underhålla undrar är avsikten att låta saker förbli nya. Öppna upp dig själv att se och uppfatta världen annorlunda. 
Det är inom dig själv som kontrollen ligger i hur DU vill välja att se världen.

Så från och med nu ska jag införa den där barnsliga nyfikenheten  och glädjen som barn har när de slår upp ögonen och så ska jag fråga mig vilka nya möjligheter dagen kommer bjuda på. 

Allt är ju en del av mitt liv och blir vad jag gör av det. Är det en tråkig uppgift eller en utmaning eller kanske rent av något jag har något att lära mig något av. 
Lev, lek och lär livet ut.
Sluta aldrig att vara nyfiken

Det var allt för denna gång så tackar för mig och önskar en fortsatt trevlig dag

Må väl

4 kommentarer:

 1. Intressant resa du givit dig in på! Din insikt gav mig en funderare, tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ursäkta dröjsmålet med inte flaggats för ny kommentar,men de är alltid välkommet.
   Hoppas funderaren gav dig lite inspiration 😊
   Må väl // Sagaliten

   Radera
 2. Hej ! Jag känner igen det där . Jag kan leta många gånger upp repade gånger. Sen vips så kommer det fram . El väg visar med vart..

  Är övertygad om allt det där stort ämne. Jag gillar det jätte mycket..♥ :-) och det finns mycket säga när gäller det övernaturliga.
  Själv har jag vart medveten om min gåva sen liten andarna gör att blir spännande .
  När man ändå lever.
  Jag lever främst för jag har egna djur ansvar..
  sen är det bonus med allt i osynliga vägen.
  Som jag döpt den till box. Så du är inte ensam med tankar om annorlunda väg .
  Heja dig sagoliten! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt att någon ny hittat hit och hittat något som de gillar. Blir alltid lika glad.
   Kul att läsa om din gåva med det andliga. Där är jag fortfarande bara nybörjare, men en spännande väg.
   Prenummererar gärna på bloggen om du vill. Är inte så ofta jag postar nytt, men lite nu och då kommer det nytt. Inte någon superbloggerska 😉

   Radera