Välkomna

Älskar livet, både i med och motgångar hur knäppt det än må låta, men motgångar är utmaningar som får en att växa om de bemöts rätt.
Jag har inget precist bestämt syfte längre med denna bloggen annat än att använda den för att ge utlopp för vad det än må vara när det än må vara., men jag älskar att skriva och detta är ett sätt att få utlopp för det samtidigt som jag kan dela med mig av mina stora intressen här i världen.
Det handlar då om bla fotografering och måla, men framförallt det mediala/mediumskap och ockulta, tarot och annan spådom, andar och änglar, reinkarnation, tidigare liv, healing osv
Psykologi och kriminologi kommer säkert också komma upp eftersom även det är något jag brinner för.
Av det som är mer "författarakrivet" så kommer en del saker har kopplingar till mig och är bara skrivna för att jag vill skriva och andra är helt uppdiktade och vissa lite mix. Inte kommer ni få veta var som är vad heller, det förblir min hemlighet ;-)
Tveka inte att maila med frågor eller ämnen ni tycker är intressanta eller vad det ju kan vara. Är bara att antingen kommentera eller maila till följande adress; sagaliten.blogspot.se@hotmail.com
Kom gärna med synpunkter på det ni läser eller bara lämna ett litet fotavtryck :-)
// Må väl allihopa

(PS. hittar du under presentation ;-) DS.)

söndag 10 januari 2016

Månens magi, olika månfaser och deras betydelse. NYMÅNE 10/1

Tycker detta med månen är himla spännande och intressant. Och faktiskt så har faktiskt både jag och en  en väldigt skeptisk vän lyckats släppa negativa saker som hållit sig kvar på tok för länge just med hjälp av en liten fullmånsrital. Fullmånen är tiden då man ska just släppa gammalt skit man vill bli av med. Både hon och jag var lika förvånade över att sakerna som så himla länge legat och stört äntligen lättat.Och givetvis har flera tidigare försök gjorts på olika sätt, tro inget annat ;-) 

Hittade denna sidan och ville dela med mig av det till alla er andra månnyfikna 

"Nymåne

Denna fas står för pånyttfödelse. Det är en tid för att utföra ritualer som handlar om att locka till sig någonting nytt. Det kan handla om en ny kärlek (kom bara ihåg att du inte kan jobba med att en speciell person ska bli förälskad i dig utan bara be om att kärleken ska komma in i ditt liv), ny början, börja nytt projekt, skaffa en ny vana. Månen avger minst energi eftersom den är på tillväxt. Menstruationsblodet sägs ha extra starka krafter vid nymåne.

Växande halvmåne

Nu stiger kraften och månens dragningskraft påverkar allt som utsätts för dess energi. Det är en bra tid för att övervinna svårigheter. Kroppens förmåga till att självläka är extra starka just nu. Det är även en bra tid för att utföra magi som handlar om förbättrad hälsa och fruktbarhet. Un-der den växande halvmånen är det en perfekt tid för att plantera frön, växter och magiska örter. Den växande månen gynnar kreativitet och utveckling. En bra tumregel för att komma ihåg hur växande månen ser ut är att den liknar ett kommatecken medan avtagande är vänd åt det andra hållet.

Fullmåne

Nu har månen som mest energi och kraft. Det är under den här fasen som de flesta ritualer utförs eftersom den förknippas starkast med magi. Alla ritualer och besvärjelser som handlar om att få framgång, kärlek och fullbordan vilket innebär att du bör göra färdigt olika projekt, avsluta t ex studier med lyckat resultat ska göras nu. Det är även en bra tid för att ladda kristaller och tarot-kort samt samla in magiska växter. Fullmånen är en lämplig tid för uppgörelser med sig själv. Och glöm inte bort att vara extra uppmärksam på dina drömmar. Många värdefulla budskap le-vereras oftast kring fullmåneperioden. För vissa är fullmånen inte något positivt då den lockar oss med sin rastlösa energi, och vissa personer kan få det ganska besvärligt vid denna tid. Full-månen kan ge upphov till rastlöshet, sömnlöshet, intensiva drömmar och irritation.

Avtagande halvmåne

Tiden vid avtagande halvmåne, är lämpad för magi där man vill bli av med något och förändring-ar av olika slag. Det här är tiden för att t ex byta jobb, ta bort vårtor, gå ner i vikt, förändra din boendesituation eller avsluta ett förhållande. Utför ritualer och besvärjelser för att t ex bli av med en beundrare, avundsjuka/svartsjuka, en sjukdom, minska skulder, jaga bort fiender, bränna bort dåliga vanor etc. Din energi vänder sig inåt, och du kan lättare bearbeta upplevelser. Skörd av rötter är lämpligt. Det är även tiden för att beskära sina plantor och blommor.

Mörk måne

Mörkmånen i sig är omtvistad. Vissa menar att det bara är ett annat namn på nymånen och andra skiljer på dem. För dem som särskiljer mörkmånen råder även tvister om vad man ska eller inte ska göra. Vissa menar att det endast är en tid för meditation och att besvärjelser inte skall utföras, andra känner att den Mörka Månen är den mest kraftfulla tiden att utföra formler. För dem är det en tid av förståelse för de egna passionerna samt ilska vilket gör det till en bra tid att ta itu med dessa. För dig som känner den starka energin från mörkmånen kan ta tillfället i akt att utföra be-svärjelser angående beroende, skilsmässa, förändringar rättvisa, fiender gräl och separation.


Några speciella månfaser

Det finns några speciella månfaser som har en liten extra innebörd. En del av dessa förekommer varje år och andra förekommer med vissa återkommande intervaller.

Nyårsny måne

Här är det två månfaser som berörs
Fullmåne - Den första fullmånen efter vintersolståndet är en bra tidpunkt att påbörja de projekt du vill hålla på med under året. Du kan även önska dig saker och försäkra dig mot dålig ekonomi.
Nymåne – Vid 1:a nymånen ber du månen om att följa dig med energi, mat, pengar, kläder och värme. Lägg pengarna i fönsterkarmen tills du är i stort behov av pengar. Låt ljuset skina på pengarna. Nästa nyår ska du se att pengarna ligger kvar och det du bad om har du haft nog av hela tiden.

Blåmåne

En blåmåne uppstår när fullmånen visar sitt ansikte två gånger på en månad. Fullmånen är sär-skilt kraftfull då den återkommer för andra gången inom samma kalendermånad. Traditionerna går lite isär, vissa menar att man i blåmånen alltid kan räkna in den månadens fullmåne till kraf-terna medan andra menar att man enbart kan räkna med dem om blåmånen är den trettonde månen under året, vilket skulle vara den äkta blåmånen.
Viktiga nyckelord för denna måne är frigöra, minnas, gemenskap med de döda och förutsägelse. Det är också en bra tid att be om hjälp att lösa svåra problem, frigöra gammal ilska och hela smärta. Låt den Blåa månen skingra dina skuggor och balansera din Karma. Under blåmånens inflytande är det dags att släppa gamla negativa minnen och känslor.
Det är då dags att sätta upp nya mål för en själv. Det sägs att denna andra fullmåne är så kraftfull att vad än man önskar sig, så får man det

Svartmåne

En svartmåne förekommer när det är antingen två mörkmånar eller två nymånar (beroende på hur man diskuterar kring existensen av de båda) i en kalendermånad.
Den andra mörk/ny månen är en tid med stor kraft i den spirituella världen och all magi utförd under den här tiden är särskilt verkningsfull. Det är ett jättebra tillfälle att gå in i sig själv för att sortera och städa bort sådant som man inte vill ha kvar i sitt liv. Svartmånens energi är perfekt när man vill bli av med negativa energier, dåliga känslor eller om man har kvar känslor för någon.
Allt slags avslutande och saker du inte vill bära på längre bör du göra dig av med tiden före svartmåne. Det är dock viktigt att komma ihåg, att efter avtagande måne och renstädningen så kommer en tilltagande måne där du istället ska skapa något nytt. Gör inte en utstädning utan att ha tänkt ut något nytt att göra istället, för det kan hända att du annars känner dig dränerad.

Månförmörkelse - Blodmåne/Rödmåne

Blodmåne eller rödmåne är det folkliga namnet på en månförmörkelse där man uppfattarmånen som allt från orange till mörkröd. Blodmåne har också namnet jägarens måne som kommer från att jägare jagade och dödade under den röda månen. En del förknippar blodmånen med svart magi och vissa vill därför inte utföra någon magi vid den här tiden. Under månförmörkelsen do-minerar de underjordiska och psykiska krafterna. Månens kraft är extra stark nu och lämpar sig för meditation och inre arbete koncentration, spegelmeditation och klärvoajans. Kom ihåg att intuitionen föder inspiration."
(http://www.nerthus.n.nu/esbats#rubrik3)

Även här finns info om månmagi. Har bett om en uppdatering av kalendern så håll tummarna
https://haxhem.wordpress.com/2011/01/28/magin-i-manens-faser-mankalender-astronomisk-kalender-for-2013/#comment-1279

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar